Jablkoň

Podzim a zima jsou časem jablíček, jablečných závinů, vůně skořice a u nás doma Jablkoně. Manžel a syn tuto šťavnatou jablečnou buchtu milují. Připravuje se velice rychle a jednoduše, a lze použít jakoukoliv mouku, takže můžete mít Jablkoň bezlepkový, celozrnný nebo i s klasickou pšeničnou moukou a lepkem. Jablkoň je vždy lahodný, neboť chuť tvoří hlavně jablka a skořice. Co potřebujeme: 2 – 3 hrnky jablek nahrubo nastrouhaných 1 hrnek třtinového cukru 1,5 – 2 hrnky hrubé mouky (rýžová a kukuřičná 1:1, nebo špaldová, nebo pšeničná) 1 prášek do pečiva 2 lžíce kokosového oleje (nebo slunečnicový olej, máslo) – lze vynechat 2 lžíce skořice 2 hrsti rozinek – lze vynechat Jak na to: Jablka nastrouháme nahrubo i se slupkou (pro děti lze nastrouhat najemno a jablíčka oloupat), promícháme s cukrem (případně i tukem). Přidáme mouku, koření, promícháme a jablečnou směs upěchujeme do kokosovým tukem vymazaného a polohrubou  moukou vysypaného pekáče. Pomalu pečeme cca při 150 – 180°C. Upečený pro náročnější labužníky posypeme pravou vanilkou.
Jako terapeutka v Holistické regresní terapii a Spirituální regresi mezi životy pomáhám druhým na cestě poznáním i při jejich sebeléčení. Mou vášní je život sám. Miluji jeho kouzla, paradoxy, i jeho dokonalé nedokonalosti. Speciálně ženám, které prošly traumatem “ztráty” nenarozeného dítěte přináším poselství ze svého příběhu. Vím, že si můžeme volit směr našeho příběhu a měnit tak svůj osud.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.