Jablkoň

Podzim a zima jsou časem jablíček, jablečných závinů, vůně skořice a u nás doma Jablkoně. Manžel a syn tuto šťavnatou jablečnou buchtu milují. Připravuje se velice rychle a jednoduše, a lze použít jakoukoliv mouku, takže můžete mít Jablkoň bezlepkový, celozrnný nebo i s klasickou pšeničnou moukou a lepkem. Jablkoň je vždy lahodný, neboť chuť tvoří hlavně jablka a skořice.

Složení:
2 – 3 hrnky jablek nahrubo nastrouhaných
1 hrnek třtinového cukru
1,5 – 2 hrnky hrubé mouky (rýžová a kukuřičná 1:1, nebo špaldová, nebo pšeničná)
2 lžíce kokosového oleje (nebo slunečnicový olej, máslo) – lze vynechat
1 – 2 lžíce skořice
1 – 2 hrstě rozinek – lze vynechat

Postup:
Jablka nastrouháme nahrubo i se šlupkou (pro děti lze nastrouhat najemno a jablíčka oloupat), promícháme s cukrem (případně i tukem). Přidáme vše mouku, koření, promícháme a upěchujeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pomalu pečeme (cca při 150 – 180°C).

jablkoń
Jana Matasová
Jako terapeutka v Holistické regresní terapii pomáhám druhým v sebepoznání a sebeléční. Mou vášní je život sám. Ráda si s ním hraju. Miluji jeho kouzla, paradoxy, i jeho dokonalé nedokonalosti. Okouzluje mě svět dětí. Na cestě s nimi se zaměřuji na umění být šťastnou sebe-vědomou maminkou, která v sobě umí nechat kvést bezpodmínečnou lásku, důvěru a porozumění směrem k sobě i k dětem. Speciálně ženám, které prošly traumatem “ztráty” nenarozeného dítěte přináším poselství ze svého příběhu. Věřím, že svůj osud můžeme proměňovat a volit si směr našeho příběhu.
Komentáře